Bra att veta

Färger

Färgåtergivning kan variera en del med vilken bildskärm man har. 

 

Masktäthet

Var noga med att hålla masktätheten annars kommer inte storleken att att stämma. Sticka gärna en provlapp för att se om du ska använda stickor med ett halvnummer mindre eller större än vad som anges i mönstret.

Om du vill byta ett garn mot ett annat är det viktigt att båda garnsorterna har samma masktäthet. Till exempel brukar alla DK-garner (double knit) ha samma masktäthet: 22 maskor och 30 varv mäter 10 x 10 cm.

 

Stickor

I många av våra mönster anges stickstorlek 2.25, 2.75, 3.25 och 3.75 mm vilket är engelsk standrad. I Sverige är standarden halva och hela millimeter. Beroende på hur du stickar går det alldeles utmaärkt att använda hel- och halvnummer istället. Står det till exempel i mönstret att du skall använda stickor 3.25 mm kan du använda 3 mm om du stickar lösare eller 3.5 mm om du stickar lite fastare.

 

Storlekar

I vissa dammönster anges storlekarna i S, M, L, XL osv. Det bystmått som står inom parentes efter respektive storlek (den första siffran) är ett genomsnittsmått. Bystmåttet 84 cm i storlek S innefattar ett spann på 81-86 cm.

 

Svårighetsgrad

Vid varje mönster finns information om svårighetsgrad i form av symboler med nystan. Ett nystan betyder att mönstret är lätt och kan användas av en som inte är så van vid att sticka eller virka. Två nystan passar den som har lite mer erfarenhet medan tre nystan är mönster för den mer erfarne.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
SvenskaEnglish

Moms visas: